top of page

Bijeenkomsten - Blog

Relaas Landelijk Brasschaat spoorfietsen 17/18/19 en 20 mei 2024

 

 

Donderdag 16 mei onze bestuursploeg is reeds op de camperplaats weliswaar een dag te vroeg, we zijn begonnen met de wegwijzers te plaatsen, de zaalindeling, de keuken in orde brengen enz……

 

Vrijdag 16 mei 

Sommige deelnemers waren weer goed op tijd maar dit hadden we wel verwacht, het terrein werd ingedeeld zodat alle 31 mclouiscampers netjes naast elkaar konden staan, de fietsen werden uitgeladen en al snel stonden stoeltjes en tafeltjes buiten, uiteraard met de nodige versnaperingen, de nieuwe gasten werden hartelijk verwelkomd door de vrienden. Raar maar waar een ganse middag was het droog rond 18.00 u kregen we de eerste druppels, aan de camperplaats zelf konden we gebruik maken van de zaal van de hondenschool Brabo.

Het avondprogramma kon beginnen, de nodige informatie werd medegedeeld, de gratis tombola, de receptie met de nodige drank, en om de honger te stillen maakten onze dames voor iedereen een croque garnituur en of het gesmaakt werd, nog wat nakaarten ……… wel te rusten.

 

Zaterdag 18 mei

 

De bakker komt langs met Frans brood voor het ontbijt, alsook werdt er ‘s middags een Mclouisvrienden lunchbox voorzien tijdens het spoorfietsen, na de lunch spoorden we terug naar Kapellen met de nodige obstakels zoals het draaien van de wissels, de gevallen boomstammen verwijderen, het omdraaien van de spoorfietsen enz. enz …. , natuurlijk mocht er geen nagerecht ontbreken dus we fietsten naar het alom bekende ijssalon Cocorico te Brasschaat na deze leuke gezellige middag was er nog wat vrije tijd om te relaxen aan de Mobi.

‘s avonds werden we dan weer verwacht in het restaurant van Perron Noord daar stond de BBQ op het programma het lekkere vlees, het groentenbuffet, de sausjes vonden snel de weg naar de hongerigen, het was heerlijk. Nadien begon het iets te regenen, gelukkig hadden we de kantine van de hondenschool in gebruik voor nog een dansavondje, het werd weer laat voor sommige Mclouisvrienden…….

 

 

Zondag 19 mei

 

Wij voorzagen voor iedereen brood voor de eigen maaltijd, na het ontbijt fietsten de Mclouisvrienden in twee groepen naar het Arboretum te Kalmthout aldaar bezochten we de prachtige tuin en de mooie bloemen die in volle bloei staan, ‘s middags werd er voor een smoske kaas-ham gezorgd  en een heerlijk tasje koffie in de cafetaria van het Arboretum.

We trekken verder door de Kalmthoutse heide richting Kapellen na deze ( vermoeiende )  trip waren de vrienden toe aan een verfrissing op het terras van café Starrenhof, daar we toch terug naar Brasschaat moesten en voorbij het ijssalon Cocorico reden konden er toch een twintig-tal vrienden niet aan de verleiding weerstaan en hielden halt om nog een ijsje  te snoepen. Nog een welgekomen rustmomentje aan de camperplaats kwam voor velen goed van pas.

Het avondmenu werd opgediend in de cafetaria ter plaatse, op het menu stond kip en gebakken aardappeltjes met appelmoes en of het gesmaakt heeft……… lekker.

De avond werd nog opgeluisterd door Robbe en Debby, zij brachten countrymuziek en vele Vlaamse schlager muziek op het podium, bedankt Joke en Ronald voor deze welgekomen surprise.

 

 

 

Zondag 20 mei

 

De laatste dag van dit geslaagde Mclouisvrienden weekend konden we afsluiten met een brunch in het restaurant van Perron Noord, het was overheerlijk, nog een dankwoordje van het bestuur aan alle deelnemers, maar ook de bestuursleden werden bedankt voor de organisatie van dit leuke verlengd weekend door onze vrienden.

Voldaan en met spijt moesten we dan toch het weekend afsluiten en vertrokken de Mclouisvrienden mondjesmaat naar huis of naar andere oorden. 

Tot de volgende bijeenkomst ……….

 

Het team, 

Willy, Chris, Marc, Willy, Nicole en Roger

 

Met medewerking van Ineke en Ingmar

Relaas twee champagne weekenden 

28 oktober tot 31 oktober en 2 november tot 5 november 2023

Onze bestuursploeg komt enkele dagen vroeger aan te Mareuil Sur Ay om de nodige voorbereidingen te treffen voor de twee weekenden.

Daar een verlengde weekend in trek was  en door de grote vraag bij de McLouisvrienden, hadden wij besloten om er twee verlengde weekends en er ook twee groepen van te maken met een bijna gelijklopend programma.

 

Niet onverwachts komen er al vroege vogels afgezakt, en dit keer ook spijtig genoeg konden wij deze nog niet toelaten op de camperplaats.

 

Zoals gewoonlijk beginnen wij onze eerste avond met de rondleiding van de accommodatie gevolgd met een receptie die we afronden om 22.00 u, dan moest het rustig zijn voor de buren zo was de afspraak en daar hielden wij ons aan.

 

Dag twee begonnen we met een stevig ontbijt met spek en eieren klaargemaakt door ons team om dan vol energie een fietstocht aan te vatten van amper 5 km naar Ay.  Aldaar brengen wij een bezoek aan het belevingsmuseum Pressoria, waar wij een zintuiglijke reis maken, we ontdekken de geheimen van de Champagne: de oude persen, het productie proces, de fermentatie, bottelarij…..alles wat je wilt en moet weten over Champagne. Wij gaan ook champagne degusteren in dit voormalige pershuis van Champagne Pommery.

 

 

 

 

Op deze nieuwe plek kunt u op interactieve wijze kennismaken met de verschillende processen die bij het maken van Champagne komen kijken, alle zintuigen worden gewekt met nog een champagnedegustatie achteraf, om dan terug te keren met de fiets naar Mareuil sur Ay langs de oevers van de Marne, waar onze dames de Turkse broden omvormden tot smoskes, kaas, ham, en ook met suremisalade. Een heerlijk tasje koffie of thee mochten niet ontbreken, aansluitend maken wij een wandeling naar de wijngaard van champagnehuis Philippe Benard met de kleinzoon als gids (Mathieu ), een degustatie van drie soorten champagnes werd ons aangeboden op de top van de heuvel aan het standbeeld in open lucht, het was zalig en relaxend, we keren terug voor een rondleiding in de familiekelder en natuurlijk weer de degustatie met gelegenheid tot aankopen van hun champagne.

Intussentijd hadden onze dames Ilse, Nicole, Chris, Ineke en uiteraard De champagne eigenares Katrien een heuse hutsepot klaargemaakt op Frans/Belgische wijze aan de Camperplaats voor deze avond en of het gesmaakt had, daarna nog wat gezellig napraten met de nodige ( champagne uiteraard ) over de beleving van de dag en terug slapengaan…

De ochtend van dag drie begonnen wij met een ontbijt de sandwiches ham, kaas, salami en verschillende zoetigheden ……. Koffie en thee het werd allemaal gesmaakt,  daarna met de bus naar Epernay de deelnemers kregen een rondleiding door onze eigen gidsen ( Marc, Willy en Roger ) wat kuieren in de Avenue de Champagne, langs Hotel de Ville, de winkelstraat, een koffietje in een plaatselijk café en daarna het bezoek aan een groot champagnehuis met degustatie (Castellane en/of Mercier ) weer met een champagnedegustatie, nog een korte wandeling in de binnenstad van Epernay om daarna terug met de bus naar Mareuil sur Ay te vertrekken. 

Na een welgevulde dag stapten wij af in een restaurantje te Mareuil sur Ay, voor ons avondeten stond er op het menu ( vis of vlees ) en een koffietje achteraf het werd weer een gezellig avondje.

 

Onze laatste dag breekt aan, deze keer een heerlijke brunch het knapperig Franse brood de verse croissantjes de verschillende vleeswaren, de surimisalade, youghourt, de kitsch …… koffie, thee, chocomelk, fruitsap… te veel om op te eten, dan maar één Frans brood belegd voor onderweg op te smullen, onze champagneboer komt met de aangekochte champagne aan om mee te nemen naar huis, het afscheid komt dichterbij, nog een dankwoord van het bestuur naar de deelnemers toe alsook onverwachts werden wij in de bloemetjes gezet door de tevreden Mclouisvrienden,

Moe maar tevreden danken wij u allemaal en tot……….. blijf ons volgen.

 

Marc en Ilse, Willy en Chris, Roger en Nicole

Ook de medewerking van  Ingmar en Ineke

20231028_144548.jpg
20231028_163535.jpg
20231028_170227.jpg
20231029_110012.jpg
20231029_160142.jpg
20231103_103342.jpg
20231103_114743.jpg
20231103_184845.jpg
20231105_112644.jpg
20231105_133617.jpg
20231104_142904.jpg

Italia reis Montone 2023

 

 

 

 

 

 

 

Onze bestuursploeg is reeds op de camping Punta Navaccia te Turo sul Trasimeno om de nodige voorbereidingen te treffen, het terrein wordt voorbehouden om alle 50 MC Louis motorhomes samen te kunnen zetten.

Sommige deelnemers kwamen enkele dagen vroeger dan verwacht aan, maar dit hadden we voorzien in de planning.

 

Zondag 21 mei 2023

s' Avonds staat een rondleiding op de camping gepland zodat men alle accommodaties weet te vinden, om 17.30 u verwelkomen de organisatoren  alle deelnemers op de receptie,  het weekprogramma  werd nog verder toegelicht met aansluitend een voorgerecht en een heus Italiaans pastamenu in open lucht, iedereen krijgt het welkomstgeschenk, dit jaar een gepersonaliseerde body warmer met logo van de MC Louis vrienden, de dames poseerden de body warmer gevolgd door een act de presente van Roger, er werd nog tot laat in de avond ( of was het vroeg in de ochtend ) verbroederd.

 

Maandag 22 mei 2023

 

Vroeg uit de veren vertrekken we met twee autobussen naar Montone, aldaar wacht ons een ontbijt in de MC Louis motorhome fabriek, we werden rondgeleid door Jeremy, Ronny en Annemaria in de productiehallen waar de MC louis motorhome word vervaardigd, dankzij hun deskundige uitleg konden we het ganse procedureproces volgen van de motorhome een zeer leerrijke ervaring.

Na de rondleiding hadden we nog even de tijd voor een drankje en een hapje, we bedankten de directie met een gepast cadeau, daarna vertrokken we met de bus naar een wijndegustatie  bij de familie Blasi in Umbertide dit is onze volgende halte, na een bezoek van de oude gerestaureerde wijnkelders en een rondleiding in de nieuwe bottelingskelders mochten we aanschuiven voor een waar eetfestijn, met een welgevulde wijnkoffer komen we in het donker terug aan op de camping.

 

Dinsdag 23 mei 2023

Op tijd en stond kwam de warme bakker met onze Franse broden tot aan de contactplaats onze Mclouisvrienden kwamen al snel de broden ophalen. Na het ontbijt reden we met de bussen naar ….ja hoor zoals echte Belgen gingen we winkelen in de Lidl voor nog wat versnaperingen aan te kopen, er werden direct drie kassa’s opengedaan, zoveel volk bedienen op een half uur tijd het was een huzarenstukje, daarna reden we naar de struisvogel farm , olijfmakerij, wijnboer La Ceretta te Castigliane de Lago we werden daar warm ontvangen met een proeverij van wijn, olijfolie, struisvogelpaté en nog andere plaatselijke delicatesse ook werden we rondgereden op het domein met een Lamborghini (tractor) langs de olijfgaard, de struisvogels, de melk en kaasboerderij, de biogas centrale, de Zentuin en de verschillende Casas die verhuurt worden voor feesten een enorm bedrijf.

Na het bezoek van de boerderij reden we verder naar de stad  Montepulciano voor een stadsbezoek de mooie oude burcht, de stadsomwalling, het marktplein en de vele winkeltjes en terrasjes vielen in de smaak van de Mclouisvrienden, terug de bus op want we hadden nog een afspraak met Cantina Vecchia te Montepulciano voor een rondleiding in de enorme wijnkelders met wijndegustatie het was weer gezellig, terug aangekomen op de camping had iedereen wel een hangertje er werdt gezorgd voor de lekkere Pizza’s die vlotjes werden verorbert. Spijtig genoeg brak er die avond een hevig onweer los, het water viel met bakken naar beneden en de bliksemflitsen volgden elkaar op met het nodige tromgeroffel, na een klein uurtje was het gedaan en onze voeten werden nat maar niemand had schade opgelopen dat wij weten.

 

Woensdag 24 mei 2023

Het ontbijt werd geserveerd in de rotonde dit is een overdekte patio daarna gingen we met de privé boot de excursie aanvatten met een rondvaart langs het eiland Isola Maggiore verder naar  St Feliciano waar we het plaatselijke vismuseum gaan bezoeken, de gids gaf uitleg over de visvangst in de vroege jaren alsook hoe er ni met netten en fuiken wordt gevist, in het aquarium zwommen de vissoorten die in het maar te vinden zijn. 

Na deze leerrijke rondleiding was het tijd om onze honger te stillen in het plaatselijk restaurant Zero7cinque, het was heerlijk, we vaarden terug naar het eiland Isola Maggiore als tussenstop, een korte of lange wandeling op het eiland aanvullend met een terrasje, na dit korte bezoek aan het eiland vertrokken we weer richting Tuoro sul Trasimeno waar Gabriël klaarstond om 105 ijsjes te scheppen voor de Mclouisvrienden na een uurtje was iedereen bediend.

Terug op de camping had de campingeigenaar ervoor gezorgd dat enkele marktkramers hun plaatselijke delicatessen konden laten proeven en verkopen, het was zo een succes dat zij ons markt idee gaan overnemen.

 

Donderdag 25 mei 2023

Vandaag vroeg uit de veren, iedereen kreeg een lunchpakketje mee met twee belegde broodjes en twee flesjes water want we gingen met de trein naar Perugia.

Met een klein beetje vertraging kwam de trein aan in Tuoro vandaar ging het naar Perugia centrum, in het station aangekomen moesten we nog een mini Metro nemen om zo in het oude gedeelte van de stad te komen.

Onze Italiaans-Nederlandstalige gids stond ons al op te wachten, zij gidste ons rond in de ondergrondse stad en de vele belangrijke historische monumentale gebouwen in Perugia een zeer vlotte en leerrijke ervaring voor vele van ons, een prima gids.

Na de rondleiding hadden we nog vrije tijd genoeg om Perugia zelf te ontdekken, de vele terrasjes, de gezellige winkeltjes, de ijssalons, enz….. overal waar je rondliep waren de Mclouisvrienden te herkennen aan hun blauwe bodywarmers.

De tijd zat er op want de trein wacht niet, we keerden terug naar het treinstation, maar net zoals bij ons en met 25 minuten vertraging kwam de trein voor Tuoro binnengereden, op de camping was er nog spaghetti en lasagne voorzien in de rotonde, om de mooie dag af te sluiten werd er nog verbroederd op de meeste plaatsen tussen de motorhomes met een hapje en een drankje. 

 

Vrijdag 26 mei 2023

Weer werden we verwend maar nu met een brunch in de rotonde, pizza, broodjes smos, Croissantjes, pasta, taartjes, gebak, vers fruit, enz………..na de brunch vatten we met de gids de wandeling aan naar Tuoro maar wel langs de route die de Romeinen deden om naar Rome te gaan, in die tijd hadden ze nooit gedacht dat Hannibal op de loer lag en de Romeinen in het meer verdreef, door de zware metalen uitrusting die de Romeinen droegen en vluchten naar en in het water verdronken deze, Hannibal had de bovenhand en de Romeinen verslagen, 

Na deze leerrijke ervaring mochten er enkele van onze vrienden zelf eens het zwaard en schild dragen en een gevecht beginnen, na deze zware inspanning hadden we in de plaatselijke pub afgesproken voor iedereen een koffie met een croissant, het was heerlijk vertoeven met dit prachtige weer terug Op de camping in de rotonde stond de koffie met gebak klaar.

Nu hadden we tijd om te relaxen aan het meer of aan de campers, het avondprogramma was in het restaurant Caio Ciao met een heuse finger food receptie om daarna werd ons diner met vis en of vlees opgediend, na dit uitgebreid feestfestijn stonden de tafels klaar in de tuin van het restaurant met een muzikale opluistering, voor sommige werd het laat of vroeg in de uurtjes…….

 

Zaterdag 27 mei 2023

 

 

 

 

 

Enkele leden vertrokken vroeger en kregen een ontbijtzak mee voor onderweg, voor de blijvers hadden we nogmaals een lekker ontbijt voorzien zodat men zeker niet met honger huiswaarts moesten keren.

Daar wij zo goed bediend zijn in de cafetaria en op de camping vond het bestuur dat wij uit naam van de Mclouisvrienden de mensen zeker moesten bedanken met een gepast geschenk, onverwachts kwam iemand van de deelnemers op het podium om het bestuur te bedanken voor hun inzet, een grote rieten mand met vele plaatselijke producten werd afgegeven in naam van alle Mclouisvrienden, hartelijk dank daarvoor maar wij organiseren dit met plezier.

 

 

Het team

Ilse en Marc, Chris en Willy, Nicole en Roger

bottom of page