top of page

Bijeenkomsten - Blog

Presentatie Montone 2023

Vrijdag 11 november 2022

 

Zoals gewoonlijk kwamen onze Mc.Louis Vrienden vroeger dan voorzien al afgezakt naar Kapellen waar wij onze infoavond organiseerden voor de deelnemers van de Italiereis met bezoek aan de Mc.Louis fabriek te Montone, en andere bezienswaardigheden.

40 Motorhomes  en nog enkele vrienden met de gewone auto melden zich present bij het Starrenhof te Kapellen. 

Het was even puzzelen om iedereen een geschikte overnachtingsplaats te geven, maar Marc had bij de gemeente voor alle zekerheid nog een grote parkingplaats aangevraagd in de directe omgeving, de beide camperplaatsen werden nuttig ingenomen.

Na het ontvangst en de kennismaking van de nieuwe vrienden konden Chris, Ilse ,Willy  Roger en Nicole, hun kookkunst  botvieren in de keuken van het Starrenhof, het was niet simpel voor 100 vrienden spaghetti bolognaise  te maken, warm voor te schotelen en te verdelen, toch zijn wij er samen uitgeraakt.

Na het culinaire konden wij starten met de infoavond, Marc gaf een uitgebreide toelichting van wat er ons allemaal te verwachten staat,  bezoek aan de fabriek,  ontbijt,  wijndomein,  olijfgaard, stadsbezoek met gidsen in Perugia , restaurantbezoek, busexcursie,  bootexcursie, biogasinstalatie,  struisvogelbedrijf,  museumbezoek met gids in Tuoro , poolontbijt, enz… enz… 

De verschillende reisrouten werden door Willy uitvoerig besproken.

Rij je liever via tolwegen, langs Oostenrijk of via Duitsland, misschien langs Frankrijk of liever langs autoroutes of landelijke wegen, bergpassen of tunnels, beetje uitleg over de vignettenplicht en de regeltjes in Duitsland waar er de verplichting is om 2 niet gebruikte FFP2  maskers bij te hebben in de wagen, voorlopig ook nog mondmasker op de boot en het openbaar vervoer  enz… 

Roger bracht dan een uiteenzetting over het ontstaan van de camping Punta Navacia, over de familie Migliorati die de camping runnen, de uitbreiding en de tegenslagen die de familie ondervonden en ook waarom wij voor deze camping gekozen hebben, de centrale ligging, het mooie uitzicht aan het meer, de goede uitvalsbasis daar viel ons oog op.

De administratieve rompslomp van deze avond werd verricht door Ineke en Ingmar, zodat we al op voorhand alle gegevens hebben van de deelnemers en de camping formaliteiten kunnen voorbereiden, waaronder de identiteitsgegevens, adressen, nummerplaat, gsm nummer, wie wij kunnen bereiken bij ongeval enz….enz…. De avond werd afgesloten met nog een drankje en iedereen kon lekker dromen van een mooie reis naar Tuoro sul Trasimeno.

 

Zaterdag 12 november 2022

 

Het Mc.Louis vriendendorp  komt terug tot leven,  buiten werd er nog druk nagepraat over de reis er werden nieuwe vrienden gemaakt e-mail adressen werden uitgewisseld, wij maakten nog een groepsfoto en gingen dan ontbijten in het Starrenhof, de uitbaatster van de zaak had een lekkere ontbijttafel klaargezet, met verse pistolets en broodjes deze konden belegd worden met vleessla, prepare, kip-curry, ham, kaas, salami, confituren, choco, ……. en dit met een heerlijke tas koffie, thee en fruitsap,  al het lekkers werd geapprecieerd door onze Mc.Louis Vrienden

Als afsluiter nog een afscheidswoordje van onze Padre Familias en zo zakten de Mc.Louis Vrienden terug naar andere oorden…..

 

Het team

 

Willy, Chris, Marc, Ilse, Nicole en Roger.

Feestweekend10 jaar Mclouisvrienden

 

Door de Lockdown en Corona werden we genoodzaakt om ons 10 jarig bestaan van 2020 uit te stellen naar 2022, eindelijk gelukt….

 

Woensdag 4 mei – donderdag 5 mei

 

Twee dagen voordien komt het Mclouisvrienden bestuur al bijeen om de nodige schikkingen te treffen bij Dicar te Geel,  Dicar zorgt dat alle mobis weggereden worden van de dak parking en de boventoonzaal daarna wordt de bovenzaal door ons gereed gebracht en alles werd voorzien om er een mooi weekend van te maken voor de Mclouisvrienden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 6 mei 2022

 

Zoals verwacht komen er al vroege vogels aangereden, spijtig genoeg deze keer konden en mochten zij nog niet plaats nemen op de dak parking. Klokslag 16.00 u lieten de parkeerwachters de mobis naar boven rijden.

Ze werden netjes gerangschikt door Willy en kregen een zonnig plaatsje op de dak parking bij Dicar. De vrienden installeerden al snel hun stoelen en tafeltjes in de zon en vonden elkaar na twee jaar wachten snel terug, met natuurlijk de nodige drank en hapjes.

Om 18.00 u begon het officiële gedeelte, na de verwelkoming en de korte speechen werden wij getrakteerd op een glaasje champagne, we hadden voor deze gelegenheid de champagne familie Philip Benard uit Mareuil-sur-Ay ( gelegen naast Epernay ) uitgenodigd, zij schonken voor de Mclouisvrienden elk een glaasje champagne van hun champagnehuis aan, daar de Mclouisvrienden na twee jaar wachten terug bij elkaar kwamen duurde het niet lang of de stemming zat er helemaal in, de receptie met de nodige versnaperingen mondje al vlug uit in een dansavondje, Dirk bracht de aangepaste muziek aan en het werd later of voor sommige vroeger dan verwacht een heerlijke vrijdagavond

( nacht)…

 

 

Zaterdag 7 mei 2022

 

De warme bakker ( Ilse ) had de Franse broden opgehaald en werden dan aan de Mclouisvrienden verdeeld in de zaal door het bestuur.

Na hun ontbijt konden wij beginnen aan de verschillende workshops ( Willy ) leidde de deelnemers dan in goede banen, de groepen werden verdeeld tussen 20 á 25 pers. …… er werd gesproken over, gasinstallaties, de verschillende soorten gas, de ontspanners, de koeling van de ijskast, de verwarming, het reinigen van de waakvlam bij de ijskast, de nummers v/d foutmeldingen ook over de satelliet- tv - verbinding maken- de nieuwtjes op de markt - TV Vlaanderen enz…….

In tussentijd waren onze dames ( Ilse, Chris en Nicole ) de Marokkaanse broden aan het klaarmaken en toverden deze om in smoskes hesp en kaas, de koffie en de thee werden dan weer door ( Roger ) op de juiste smaak gebracht.

Om 12.00 u was de voormiddag sessie afgelopen en konden de Mclouisvrienden genieten van al het heerlijks dat op tafel stond en gepresenteerd werd door het bestuur.

( In tussentijd was ( Marc ) met de Champagne familie Benard op visite in Antwerpen, vertrekkende in Lillo om alzo met de waterbus over de Schelde naar Antwerpen te varen, Marc gaf hun daar een rondleiding over de vele bezienswaardigheden voorzien van nuttige informatie, ( achteraf vernamen wij dat zij er ten zeerste van genoten hadden, 7 dagen op 7, werken, het was voor hun echt een vakantie zeiden zij ).

Om 13.00 u konden wij dan terug beginnen aan de middagsessie, het handelde over banden, winter banden - Mobi banden – vier seizoen met en zonder wintervlokje op - data van de band, profieldiepte, bandendruk, gewicht per band, ouderdom, enz….. ik wist niet dat er zoveel over een band te praten viel,….. spijtig genoeg was er iemand ziek gevallen die het zou hebben over verschillende soorten poets producten van de Mobi, zwarte strepen - beschermingslagen ………….,

Onze Verkeerskundige gespecialiseerd in Advies-Opleiding-Uitgeverij Verkeersreglementering Mclouis-lid Caelen Erik kwam spreken over het verkeersreglementering, opleiding C1 rijbewijs, +3,5 ton, de wegcode, snelheid, borden, rotondes, verkeersquiz enz…….. velen dachten er alles al van te weten maar kwamen tot de vaststelling dat ze nog veel konden bijleren de deelnemers waren zeer aandachtig.

Na de sessies hadden de vrienden nog tijd om na te kaarten met elkaar vooraleer wij konden starten met het foodtruck gebeuren.

 

Normaal gezien moesten er vier foodtrucks samen aanwezig zijn, maar de wet van Murphy dacht daar anders over ( daarom ga ik er niet verder op in ) alles kwam nog goed.

De foodtruck met ambachtelijke kroketten met serranoham en zongedroogde tomaten, de foodtruck met tomatensoep en houthakkersbrood, de foodtruck met Tibetaanse specialiteiten en wokmix, de foodtruck met de American pan cackes met ijs en slagroom

Alles werd afgehaald door de Mclouisvrienden door omstandigheden met enige vertraging, Maar het was wel heel lekker allemaal.

De Mclouisvrienden hun beentjes begonnen te kriebelen en het orkest vatte aan met muziek van allerhande genres, er werd gretig gedanst, gezongen en gefeest, tot in de vroege of late uurtjes.

 

Zondag 8 mei 2022

 

 

 

 

 

 

Het Mclouisvrienden dorp ontwaakt, het bestuur heeft In tussentijd een flink ontbijt klaargezet voor de vrienden in de zaal boven zodat niemand met honger naar huis moest rijden, het werd gesmaakt.

Op het programma stond nog een uitgestippelde fietstocht voor wie er zin in heeft, naar centrum Geel of Westerlo, voor sommige was de nacht tekort en bleven nagenieten in het zonnetje op de dak parking,

Rond 13.00 u kwam iedereen terug in de zaal bijeen om bij een heerlijke tas koffie en een stuk cake ook het verrassingsgeschenk in ontvangst te nemen, nog een klein woordje van de organisatie alzo konden wij het feestweekend afsluiten, er werden nog mailadressen gewisseld en afspraken gemaakt, men kon nog nagenieten tot 18.00 u maar dan moest iedereen wel de dak parking vrijmaken want het alarm, de poorten en de hoogspanning op de bedrading rondom Dicar werd aangezet.

 

11.JPG
2.JPG
10.JPG
5.JPG
5.JPG
IMG_7803.JPG
3.JPG
2.JPG
12.JPG

Moerkerke 10-11-12september

Na een lange periode door Covid uitstel, konden we eindelijk terug een Mclouisvrienden weekend inrichten. Het was niet gemakkelijk met al die regeltjes.

Om organisatorische redenen en om toch nog een beetje op safe te spelen lieten wij maar 35 motorhomes toe, zodat we toch nog een overzicht hadden ivm de huidige Corona maatregelen.

 

Vrijdag 10 september 2021

 

Rond twaalf uur s middags konden we gebruik maken van het terrein, dat voor ons voorbehouden werd, wij waren er zeker van dat de eerste Mclouisvrienden al achter de hoek te wachten stonden en ja hoor klokslag twaalf uur de eerste Mobi kon binnenrijden, netjes volgden de andere vrienden op tijd en stond.

Na een korte rondleiding over het terrein en wat uitleg over de accommodatie werd ook het weekend programma toegelicht zo hadden de overige bestuursleden even de tijd om alles klaar te zetten voor de receptie in open lucht, al snel werden de stoelen en tafels uitgepakt en in een wijdse kring geplaatst, de nodige drankjes en hapjes konden zeker niet ontbreken. Blijkbaar had men veel te vertellen onder elkaar, rond middernacht zochten de meesten de weg naar hun Mobi terug.

Het was lang geleden dat de Mclouisvrienden elkaar nog eens ontmoet hadden.

 

Zaterdag 11 september

 

Het Mclouisdorp ontwaakt, het verse Frans brood en de boterkoeken werden afgehaald door de Mclouisvrienden op het terras, na hun ontbijt stond er een individuele fietstocht op het programma.

Gewapend met een fietsrouteplannetje kon men kiezen welke richting men uitging, werd het Knokke of Brugge, Damme of Sluis of het eerste café, …… het speelt geen rol, want na de gemaakte kilometers kwam men op verschillende terrasjes toch Mclouisvrienden tegen herkenbaar door hun Hesje met logo op.

Rond 18.00 uur zijn we dan gestart met de BBQ de heerlijke braadworst, de kippensate special en de beenham waren tip-top gebakken, daar er in de horeca nog speciale regels gelden werden het slaatje en de sauzen op hygiënische wijze geserveerd in recycleerbare verpakking, het mag zeker gezegd worden het was lekker ( behalve de verpakking ) en of dat het gesmaakt heeft.

Daar de Corona maatregelen toch versoepeld waren vonden wij het toch nog niet de moment om nu al een dansavond in te richten, maar om de sfeer er toch in te brengen lieten we een demonstratie geven door een Line dans groep uit de omgeving. De countrymuziek werkte opzwepend en al vlug werd er mee gedanst in Line tot buiten toe.

Het werd weer behoorlijk laat, voor sommige vroeg, ……

 

Zondag 12 september

 

Een goed gevulde ontbijtbox werd geserveerd in de zaal, weeral netjes verpakt in porties, en of er genoeg in de box zat ……velen kregen het niet opgegeten.

Na dit heerlijke ontbijt zijn we vertrokken met de fiets ( 5 km ) naar een plaatselijke hobby brouwerij Bryggia Brewery, daar kregen wij een gedetailleerde uitleg van de meesterbrouwer over het ganse brouwproces een rondleiding in de productie kamers, een kort filmpje over het ontstaan van de Brewery en het belangrijkste moest nog komen de proeverij van het heerlijke brouwsel 8,5°. Na de nodige versnaperingen keerden we terug naar de motorhomeplaats mits een tussenstop aan de aardbeienkwekerij, want verse aardbeien smaken toch heerlijk.

Nog een paar uurtjes napraten aan de Mobi, wat mail adressen uitwissel, maar ….. Spijtig genoeg zit het weekend erop en moeten we afscheid nemen van onze Mclouisvrienden, het mocht voor iedereen nog langer duren……….. tot volgende bijeenkomst en blijf ons volgen op Facebook alsook op onze blog www.Mclouisvrienden.eu zodat je zeker onze volgende bijeenkomst niet mist om in te schrijven.

IMG_6546.JPG
20210910_200035.jpg
IMG_2232.JPG
IMG_6597.JPG
IMG_2241.JPG

Kerstmarkt Antwerpen - Kallo

IMG_6578.JPG
IMG_2316.JPG
20210912_140011.jpg

Vrijdag 13 december

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rond 17.00 u mochten wij gebruik maken van onze overnachtingsplaats, de Mclouisvrienden stonden gedisciplineerd aan te schuiven en werden ontvangen door het vriendenteam, na het installeren van de Mobi s volgde de kennismakingsavond, met een heerlijk glaasje champagne en voor de kleine honger waren er warme hot-dogs met zuurkool, klaargemaakt door het damesteam. Om de sfeer er helemaal in te brengen kwam de kerstman op bezoek die niet met lege handen was gekomen. Het werd weer een gezellige late avond.

Zaterdag 14 december

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om 10.00u werd het verzamelen geblazen daar onze trip naar Antwerpen op het programma stond. Van Kallo naar Antwerpen met de waterbus, voor de meeste onder ons een nieuwe ervaring, tegen 45 km per uur op de Schelde varen, tijdens onze vaartocht werdt er uitleg gegeven over de verschillende lokaties die men voorbijvloog, het baggerbedrijf Deme, de raffinaderij Total, het vroegere Noordkasteel, het kerkje van Wilmersdonk, de Hogere Zeevaartschool, ........enz.
Aangekomen te Antwerpen werd de groep rondgeleid door onze eigen gidsen, we wandelen via het Steen langs de kade naar het Mas ( Museum aan de Stroom ), boven op het dakterras konden wij genieten van een ver en mooi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

panoramisch zicht over Antwerpen, ook de boot van Gert Verhulst lag aangemeerd in het Willemdok, we wandelen verder naar het prachtig gerenoveerde pakhuis St Felix, door de wandelgallerij kwamen we aan de brouwersvliet langswaar we onze weg verder zetten richting Schipperskwartier, om in de kerstsfeer te blijven waren de vitrines in rode blauwe en groene lichtjes gehuld, via de oude binnenstad wandelen we naar het gotische Vleeshuis, Het Vleeshuis in Antwerpen is een monumentaal voormalig gildehuis. Het is tegenwoordig een museum gewijd aan 600 jaar muziekleven in Antwerpen en de Lage Landen, een straatje verder was de grote markt en de mooie kerstmarkt, daar ontbonden we de groep en kon men genieten van de vele kerstkraampjes die verspreid zijn over drie locaties, later op de middag begon het te regenen en zochten velen onder ons onderdak in de verschillende horecazaken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In de vooravond kwamen de Mclouisvrienden terug met de waterbus naar Kallo, bij aankomst werden de mclouisvrienden ontvangen in de overdekte parking, want ons team had gezorgd voor verse erwtensoep met korstjes en een sandwich, de dampen van de glhu-wein en de warme chocolademelk kon niemand weerstaan, het werd weer een gezellige bedoening, het duurde nog even voor iedereen zich naar de mobi begaf. Aan alle leuke dingen komt een eind, tevreden en voldaan gingen al snel de lichtjes overal uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zondag 15 december

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op het programma stond een ontbijt te Lillo, met amper 48 inwoners is dit een pittoresk en toeristische trekpleister, daar dit dorpje geen grote etablissementen heeft om 72 Mclouisvrienden te ontvangen, waren we verplicht om ons in twee groepen te verdelen.
We nemen terug de waterbus richting Lillo dorp om te ontbijten in Louwke van t Licht, het ontbijt overtrof al onze verwachtingen, spek met eieren, verschillende soorten vleeswaren, eigen bereide salades, diverse pistolets, Franse kazen, gerookte zalm, fruitsalade, yoghurt, ...... te veel om op te noemen en of het gesmaakt heeft, na ons heerlijk ontbijt kregen de Mclouisvrienden nog een rondleiding te Lillo door onze twee eigen gidsen, via het getijden haventje wandelen we naar het kruitmagazijn van het Lillofort dat nu dienst doet als theaterzaaltje, we wandelen verder langs de kleine maar pittoreske officierswoningen om via het kerkplein in hartje Lillo te belanden, Lillo is nog altijd een toeristische trekpleister, dit dankzij de waterbus hebben de Antwerpenaren Lillo terug herontdekt en wij ook.
We verlaten Lillo terug met de waterbus richting Kallo, daar aangekomen staan we nog even stil op de site van de Katoennatie waar onze vrienden in de tuin nog uitleg kregen over de vele standbeelden en kunstwerken die daar prijken.
We moeten stilaan afscheid nemen van dit prachtig en leerrijk weekend, met tegenzin word er ingeladen, de vrienden wisselen nog wat mailadressen uit en spreken al af voor de volgende bijeenkomst van de Mclouisvrienden.

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2959_20191213165457.HEIC
IMG_2963_20191213180106.HEIC
IMG_2965_20191213184041.HEIC
IMG_2788_20191214102112.JPG
IMG_2987_20191214113353.HEIC
IMG_2907_20191222142104.JPG
IMG_2908_20191222142134.JPG

Cultuurweekend Wetteren

IMG_2805_20191214170445.JPG
IMG_3010_20191214184044.HEIC
IMG_2950_20191222142831.JPG
IMG_2955_20191222143122.JPG
IMG_3024_20191215105219.HEIC

Een dag vroeger komen wij met de organisatieploeg al aan te Wetteren op de parking van de Warande om ons voor te bereiden op het mclouisweekend, de parking wordt netjes ingedeeld om al onze motorhomes te kunnen zetten, de nodige wegaanduiding wordt aangebracht, de laatste details worden nog eens nagekeken en weggewerkt.

Vrijdag 13 september

 

 

 

 

 

 Zoals gewoonlijk komen er al vroege vogels aangereden, niet veel later stonden de motorhomes al aan te schuiven om zich te melden bij het ontvangstcomité een stratenplannetje van de gemeente Wetteren en onze kleine attentie werd in ontvangst genomen door de Mclouisvrienden.
Die middag scheen de zon volop en al snel werden tafels en stoelen buitengezet, hier en daar met de nodige versnaperingen, de sfeer zat er weeral in.
Na een korte rondleiding op het terrein werden we ontvangen op het gemeentehuis, de burgemeester kwam een kijkje nemen om te zien of alles in orde was, de Schepenen van sociale zaken en toerisme van Wetteren namen dan het woord, een mooi verhaal van hoe en waarom wij eigenlijk in Wetteren belanden werd toegelicht door Schepen Lieve De Gelder de gemeente aan de rand van de Schelde een prachtig verhaal waar iedereen attent naar luisterde, men kon een speld horen vallen in de zaal dat zijn we normaal niet gewoon als een politieker een speech geeft. Bedankt.
De Schepen van toerisme Dietbrand Vandurme overhandigde aan iedere dame dan weer een boodschappentas en het infopakket over Wetteren. Na een hapje en een drankje begeleide Lieve ons terug naar de motorhomeplaats via de boorden van de Schelde, dankzij de aangename temperatuur hebben was het nog heerlijk samen genieten aan de motorhome tot laat in de avond.

Zaterdag 14 september

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Het camperdorp ontwaakt, de warme bakker kwam terplaatse met de bestelde pistolets en vonden snel hun weg naar de hongerigen.
Rond 11.00 u werden we dan weer verwacht op het oude gemeentehuis van Wetteren, om de dag weer goed in te zetten kregen we het aperitief met het haringslaatje gepresenteerd in het mooie oude gemeentehuis, de gidsen loodsten ons vervolgens naar de bezienswaardigheden te Wetteren en de zoektocht naar het Lamgods kon beginnen.
Het gestolen paneel van de Rechtvaardige Rechters vormt dan de rode draad doorheen deze boeiende en lekkere wandeling Wetteren heeft een sterke historische én culinaire band met de diefstal van de Rechtvaardige Rechters, spijtig genoeg hebben de Mclouisvrienden het paneel niet gevonden. We stapten af in taverne Intermezzo2 te Wetteren voor ons Lamgodsstoofpotje en het plaatselijke Lamgods biertje.... en of het gesmaakt werd, de zoektocht ging verder richting academie waar vroeger de nonnekens gehuisvest waren doch daar vonden we ook geen verborgen paneel van de rechtvaardige rechters, dan maar verder zoeken om uiteindelijk te belanden in het kasteel La Koer waar wij dan afsloten met een heerlijk stuk Wetterse vlaai uiteraard met de nodige drankjes, er werd nog lang nagepraat op het zonnige terras van het kasteel.
Na de boeiende mooie middag werden we verwacht voor het avondeten in de cafetaria van de sporthal om onze culinaire dag af te sluiten, een heuse Wetterse croque garnituur om U tegen te zeggen werd geserveerd en voor de verandering werd er eens koffie gedronken.
De avond was nog jong, daar onze vaste DJ Dirk in Düsseldorf moest zijn en onze McLouisvrienden nog niet dachten om naar de Mobi te gaan hadden we gekozen om eens een gratis Bingo te spelen, de vele prijzen vonden hun weg naar de gelukkige winnaars, vele dachten zeeeeeeg een Bingo maar daar kwamen ze later op terug, amaai da was tof, het werd geapprecieerd, rond middernacht werd er dan afgesloten en gingen de lichtjes uit.

Zondag 15 september

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het camperdorp ontwaakt bij een mooie zonsopgang, om de dag te beginnen werd er een heus ontbijt klaargezet om de innerlijke mens weer te versterken in de cafetaria, de wandelaars konden weer genieten van de boerenmarkt in het centrum, de fietsliefhebbers reden dan weer langs de boorden van de Schelde naar Schellebelle om met de overzet de rechteroever te bereiken, natuurlijk werd er halt gehouden bij de plaatselijke horeca, even nagenieten op het zonnige terras om een uurtje later weer te vertrekken naar Wetteren via de linkeroever kregen we een prachtig zicht van de St Gertrudis kerk die op een 15 meter hoge heuvel staat, langs de nieuwe passarelle kwamen we dan terug aan onze mobi.

Toen werd het inpakken geblazen en werden onze Mclouisvrienden uitgewuifd, het mocht nog langer duren.

receptie gemeentehuis1.jpg
receptie gemeentehuis2.jpg
groepsfoto1.jpg
Ontbijt1.jpg
fietstocht1.jpg
Lac de l'eau d'heure 8,9,10 juni 2019
overzicht.png
receptie.png

Vrijdag 7 juni

 

 

 

 

 

 

 De vroege mclouisvrienden moesten nog even wachten op de parking met hun motorhome, zodat de organisatoren op de lege en voor ons voorziene camperplaats de nodige schikkingen kon treffen om iedereen een mooi plaatsje te geven met zicht op het meer.
Rond 18.30. u waren alle 40 Mc Louis motorhomes gearriveerd en begonnen we aan de receptie en de kennismaking met onze leden, spijtig genoeg na een uurtje gingen de hemelsluizen open en was de dolle pret gedaan.
Die nacht kwam er nog een stevige wind opzetten, ik moet het u niet vertellen hoe we werden dooreen geschud, ik heb weinig geslapen die nacht.

Zaterdag 8 juni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vanaf 08.30 u was de bakker reeds paraat en de Franse broden vlogen de deur uit we hadden waarschijnlijk honger. Nu iedereen een stevig ontbijt had genomen konden we beginnen aan de fietstocht.
Na een verkenningstocht door het bestuur werd er uit veiligheidsoverwegingen besloten om niet de geplande fietstocht in het bos aan te vatten, maar een veiligere route langs de reguliere wegen, de fietspaden waren bezaaid met takken en bladeren vanwege de storm die nacht.
We verdeelden ons in drie groepen, de groep met wandelaars vertrok als eerste voor een tocht van 5 km naar Landal, aangezien het s’nachts goed gewaaid had besloten we om niet door de bossen te fietsen maar een alternatieve route langs gewone wegen met fietspaden, daar hoorde een stevige beklimming bij van 9%, het was puffen en blazen. de twee fietsgroepen waren opgelucht dat wij aan het golfterrein Progolf een drankje hadden voorzien, daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen door de eigenaars, de frisse plaatselijke bieren gingen vlot over de toonbank de zon was van de partij en vanop het mooie terras kon men genieten van het landschap met zicht op Lac de l’eau d Heure.
Na dit dorstige oponthoud had iedereen wel zin in een kleine hap, de afspraak was gemaakt in het restaurant Imago66 bij Landal, daar werden we namelijk verwacht voor een krokske met garnituur de wandelaars zaten reeds op het terras, de fietsgroepen kwamen dan iets later aan alzo was de groep weer compleet, smakelijk allemaal.
Weer op krachten gekomen konden we de laatste rechte lijn nemen naar onze Mobi, de moedige wandelaars namen het treintje terug en de fietsploeg nam een spurt voor de laatste vier kilometer richting Mclouis Village.
Het mooie weer liet ons toe om gezellig buiten bijeen te zitten met de nodige versnaperingen tot in de late uurtjes.

Zondag 9 juni

Rond 08.30 u hadden wij vier broodjes per camper voorzien, deze vonden snel de hongerige vrienden.
Vandaag stond er een bezoek aan de stuwdam en een rondrit in de wijde omgeving plaats. Daar wij een grote groep vertegenwoordigden moesten we ons wel in twee groepen verdelen.
Om 10.00 u begon de rondleiding, een zeer leerrijke uitleg werd gegeven aan de grote macette die in de zaal stond opgesteld, na een wandeling in de 800 meter lange tunnel die voor de helft toegankelijk is komen we aan midden in de stuwdam waarvan de buik meer dan 20 meter beton dik is, onder onze voeten is ook nog eens 20 meter beton gestort, met de lift vertrokken we naar de tweede verdieping waar de turbinezaal zich bevind, de vier enorme turbines zijn afgeschermd zodat we er niet veel van konden zien maar toch waren ze gigantisch .
Op de vijfde verdieping boven in de toren kregen we dan weer een mooi zicht over het Lac en de vallei te zien. Een glazen platform deed je huiveren als je naar beneden keek vanuit een hoogte van 71 meter. De toren zelf is 107 meter hoog. ( Voor technische uitleg kijk je best op de website van crocodille rouge ).
Na twee uurtjes daalden we terug af met de lift en wandelden richting mclouis Village, maar sommige onder ons hielden nog even halt op het zonneterras.
Na de middag stond de rondrit met het crocodille rouge treintje op het programma, deze bracht ons langs de gezellige dorpjes, de mooie bossen, de vele kleine meertjes, de mooie natuur in al zijn vormen na een tour van ongeveer twee uurtjes komen we terug aan bij de mobi.
De weergoden waren ons goed gezind ,dus trakteerden we iedereen nog op een verkwikkend ijsje.
S ‘avonds konden we dan weer genieten van een heerlijke maaltijd, de keuze was koninginnehapje met frietjes of vis met een aspergesausje en aardappeltjes in de schil .
Nog even ons eten laten zakken en de dansavond met Dj Dirk kon beginnen, enof het een leuke avond werd kon je zien op de vele foto’s en filmpjes die gepost werden op onze Facebookpagina ,maar aan alle leuke dingen komt er sneller een eind dan gedacht en na de laatste danspassen zochten we voldaan ons bedje op, sommige bleven nog wat plakken aan de mobi .......

Maandag 10 juni

Na de gebruikelijke groepsfoto te hebben genomen stond er in de zaal een heerlijk ontbijt klaar voor de mclouisvrienden een heus buffet met spek en eieren, gerookte ham, kaas, beenham, meloen, aardbeien, pistolets, koffiekoekjes, croissants, enz..... het werd stil aan de tafels zodat wij veronderstelden dat het ontbijt smaakte .....
Spijtig genoeg moest er afscheid genomen worden, er werden nieuwe mclouisvrienden gemaakt, men kon nog tot 17.00 u blijven staan, het afval werd weggebracht het sanitair werd gereinigd de watertank werd gevuld en de volgende reis kon aangevat worden......tot de volgende.
 

fietstocht.png
bottom of page