top of page

Bijeenkomsten - Blog

Italia reis Montone 2023

 

 

 

 

 

 

 

Onze bestuursploeg is reeds op de camping Punta Navaccia te Turo sul Trasimeno om de nodige voorbereidingen te treffen, het terrein wordt voorbehouden om alle 50 MC Louis motorhomes samen te kunnen zetten.

Sommige deelnemers kwamen enkele dagen vroeger dan verwacht aan, maar dit hadden we voorzien in de planning.

 

Zondag 21 mei 2023

s' Avonds staat een rondleiding op de camping gepland zodat men alle accommodaties weet te vinden, om 17.30 u verwelkomen de organisatoren  alle deelnemers op de receptie,  het weekprogramma  werd nog verder toegelicht met aansluitend een voorgerecht en een heus Italiaans pastamenu in open lucht, iedereen krijgt het welkomstgeschenk, dit jaar een gepersonaliseerde body warmer met logo van de MC Louis vrienden, de dames poseerden de body warmer gevolgd door een act de presente van Roger, er werd nog tot laat in de avond ( of was het vroeg in de ochtend ) verbroederd.

 

Maandag 22 mei 2023

 

Vroeg uit de veren vertrekken we met twee autobussen naar Montone, aldaar wacht ons een ontbijt in de MC Louis motorhome fabriek, we werden rondgeleid door Jeremy, Ronny en Annemaria in de productiehallen waar de MC louis motorhome word vervaardigd, dankzij hun deskundige uitleg konden we het ganse procedureproces volgen van de motorhome een zeer leerrijke ervaring.

Na de rondleiding hadden we nog even de tijd voor een drankje en een hapje, we bedankten de directie met een gepast cadeau, daarna vertrokken we met de bus naar een wijndegustatie  bij de familie Blasi in Umbertide dit is onze volgende halte, na een bezoek van de oude gerestaureerde wijnkelders en een rondleiding in de nieuwe bottelingskelders mochten we aanschuiven voor een waar eetfestijn, met een welgevulde wijnkoffer komen we in het donker terug aan op de camping.

 

Dinsdag 23 mei 2023

Op tijd en stond kwam de warme bakker met onze Franse broden tot aan de contactplaats onze Mclouisvrienden kwamen al snel de broden ophalen. Na het ontbijt reden we met de bussen naar ….ja hoor zoals echte Belgen gingen we winkelen in de Lidl voor nog wat versnaperingen aan te kopen, er werden direct drie kassa’s opengedaan, zoveel volk bedienen op een half uur tijd het was een huzarenstukje, daarna reden we naar de struisvogel farm , olijfmakerij, wijnboer La Ceretta te Castigliane de Lago we werden daar warm ontvangen met een proeverij van wijn, olijfolie, struisvogelpaté en nog andere plaatselijke delicatesse ook werden we rondgereden op het domein met een Lamborghini (tractor) langs de olijfgaard, de struisvogels, de melk en kaasboerderij, de biogas centrale, de Zentuin en de verschillende Casas die verhuurt worden voor feesten een enorm bedrijf.

Na het bezoek van de boerderij reden we verder naar de stad  Montepulciano voor een stadsbezoek de mooie oude burcht, de stadsomwalling, het marktplein en de vele winkeltjes en terrasjes vielen in de smaak van de Mclouisvrienden, terug de bus op want we hadden nog een afspraak met Cantina Vecchia te Montepulciano voor een rondleiding in de enorme wijnkelders met wijndegustatie het was weer gezellig, terug aangekomen op de camping had iedereen wel een hangertje er werdt gezorgd voor de lekkere Pizza’s die vlotjes werden verorbert. Spijtig genoeg brak er die avond een hevig onweer los, het water viel met bakken naar beneden en de bliksemflitsen volgden elkaar op met het nodige tromgeroffel, na een klein uurtje was het gedaan en onze voeten werden nat maar niemand had schade opgelopen dat wij weten.

 

Woensdag 24 mei 2023

Het ontbijt werd geserveerd in de rotonde dit is een overdekte patio daarna gingen we met de privé boot de excursie aanvatten met een rondvaart langs het eiland Isola Maggiore verder naar  St Feliciano waar we het plaatselijke vismuseum gaan bezoeken, de gids gaf uitleg over de visvangst in de vroege jaren alsook hoe er ni met netten en fuiken wordt gevist, in het aquarium zwommen de vissoorten die in het maar te vinden zijn. 

Na deze leerrijke rondleiding was het tijd om onze honger te stillen in het plaatselijk restaurant Zero7cinque, het was heerlijk, we vaarden terug naar het eiland Isola Maggiore als tussenstop, een korte of lange wandeling op het eiland aanvullend met een terrasje, na dit korte bezoek aan het eiland vertrokken we weer richting Tuoro sul Trasimeno waar Gabriël klaarstond om 105 ijsjes te scheppen voor de Mclouisvrienden na een uurtje was iedereen bediend.

Terug op de camping had de campingeigenaar ervoor gezorgd dat enkele marktkramers hun plaatselijke delicatessen konden laten proeven en verkopen, het was zo een succes dat zij ons markt idee gaan overnemen.

 

Donderdag 25 mei 2023

Vandaag vroeg uit de veren, iedereen kreeg een lunchpakketje mee met twee belegde broodjes en twee flesjes water want we gingen met de trein naar Perugia.

Met een klein beetje vertraging kwam de trein aan in Tuoro vandaar ging het naar Perugia centrum, in het station aangekomen moesten we nog een mini Metro nemen om zo in het oude gedeelte van de stad te komen.

Onze Italiaans-Nederlandstalige gids stond ons al op te wachten, zij gidste ons rond in de ondergrondse stad en de vele belangrijke historische monumentale gebouwen in Perugia een zeer vlotte en leerrijke ervaring voor vele van ons, een prima gids.

Na de rondleiding hadden we nog vrije tijd genoeg om Perugia zelf te ontdekken, de vele terrasjes, de gezellige winkeltjes, de ijssalons, enz….. overal waar je rondliep waren de Mclouisvrienden te herkennen aan hun blauwe bodywarmers.

De tijd zat er op want de trein wacht niet, we keerden terug naar het treinstation, maar net zoals bij ons en met 25 minuten vertraging kwam de trein voor Tuoro binnengereden, op de camping was er nog spaghetti en lasagne voorzien in de rotonde, om de mooie dag af te sluiten werd er nog verbroederd op de meeste plaatsen tussen de motorhomes met een hapje en een drankje. 

 

Vrijdag 26 mei 2023

Weer werden we verwend maar nu met een brunch in de rotonde, pizza, broodjes smos, Croissantjes, pasta, taartjes, gebak, vers fruit, enz………..na de brunch vatten we met de gids de wandeling aan naar Tuoro maar wel langs de route die de Romeinen deden om naar Rome te gaan, in die tijd hadden ze nooit gedacht dat Hannibal op de loer lag en de Romeinen in het meer verdreef, door de zware metalen uitrusting die de Romeinen droegen en vluchten naar en in het water verdronken deze, Hannibal had de bovenhand en de Romeinen verslagen, 

Na deze leerrijke ervaring mochten er enkele van onze vrienden zelf eens het zwaard en schild dragen en een gevecht beginnen, na deze zware inspanning hadden we in de plaatselijke pub afgesproken voor iedereen een koffie met een croissant, het was heerlijk vertoeven met dit prachtige weer terug Op de camping in de rotonde stond de koffie met gebak klaar.

Nu hadden we tijd om te relaxen aan het meer of aan de campers, het avondprogramma was in het restaurant Caio Ciao met een heuse finger food receptie om daarna werd ons diner met vis en of vlees opgediend, na dit uitgebreid feestfestijn stonden de tafels klaar in de tuin van het restaurant met een muzikale opluistering, voor sommige werd het laat of vroeg in de uurtjes…….

 

Zaterdag 27 mei 2023

 

 

 

 

 

Enkele leden vertrokken vroeger en kregen een ontbijtzak mee voor onderweg, voor de blijvers hadden we nogmaals een lekker ontbijt voorzien zodat men zeker niet met honger huiswaarts moesten keren.

Daar wij zo goed bediend zijn in de cafetaria en op de camping vond het bestuur dat wij uit naam van de Mclouisvrienden de mensen zeker moesten bedanken met een gepast geschenk, onverwachts kwam iemand van de deelnemers op het podium om het bestuur te bedanken voor hun inzet, een grote rieten mand met vele plaatselijke producten werd afgegeven in naam van alle Mclouisvrienden, hartelijk dank daarvoor maar wij organiseren dit met plezier.

 

 

Het team

Ilse en Marc, Chris en Willy, Nicole en Roger

bottom of page